in bottnabulletin #1

Efter novembers konstmöte med Ivan Stüffe och nytt publikrekord tar Bottna kulturkyrka vinterledigt. Men till våren återkommer vi.

Lördag 21 mars kommer Anders Johansson hit från Fengersfors i Dalsland. Anders skapade under sin tid som elev på Gerlesborgsskolan stora landartverk i markerna runt Bottna – verk som ingen såg. Läs Tusentals timmar i skogen (i r.e #2), en text baserad på samtal med Anders Johansson.

Lördag 25 april besöks Bottna kulturkyrka av Lisa Sigfridsson och Asbjørn Andresen från Berfendal. Se Anteckningar om skönhet och rum, deras utställning i konsthallen i Vänersborg, som pågår t o m 7 januari 2015.

Lördag 16 maj gör Yngve Brothén, Bottna, en installation i kyrkan. Yngve var senast aktuell med rummet i rummet, en stor, poetiskt laddad utställning om människorna och tiden och det strömmande vattnet i staden Trollhättan.

Ovanstående lördagar börjar programmet klockan 17 och helgsmålsringning ingår. Vanligtvis är det slut en kvart över sex. Sedan kan man i lugn och ro åka hem, laga middag och göra helg…

Lördag 13 juni avslutar vi med ett sommarnattsarrangemang. I den bleka juninatten visar Kerstin Dahl-Norén från Borås skulpturer och så sjunger Göteborgs kammarkör under ledning av Gunnar Eriksson. Kl 22 äger detta rum. Som vanligt har kyrkan öppet tidigare på dagen för besökare.

Vi ses i kyrkan! Mycket välkommen!

Catharina Göransson
i samarbete med Bottna församlingsråd och med stöd av Svenska kyrkan i Kville

www.bottnakulturkyrka.se