in bottnabulletin #5

G2:1, som äger KKV-området, vill bygga en länga med övernattningsrum. Det finns ett noga genomtänkt förslag till hur detta ska gå till och man kan titta på det på G2:1:s hemsida www.g21.se.

KKV blir viktigare och viktigare för oss som bor i Bottna Gerlesborg, med KKV:s alla verkstäder, utställningar, kafé och inköpsförening, möten och möjligheter. Eftersom G2:1 är en ekonomisk förening är det medlemmarna som styr och fattar besluten i demokratisk ordning på medlemsmöten, ett lokalt självstyre. På senare år har mycket skett för att utveckla lokalerna. Stensalen har isolerats så den kan användas hela året. Inköpsföreningen har fått en egen lokal där den gamla stensågen stod.

Nu är det dags att ta nästa steg och bygga fler övernattningsrum så att tillresande, konstnärer och andra, kan arbeta längre perioder i KKV:s verkstäder eller på andra håll i trakten.

Och man kan stödja nybygget med att:

  • bli medlem i G2:1. Då lägger man en medlemsinsats på 2000 kr.
  • eller: köpa en “förlagsinsats” på 500 kr (eller mer). Det betyder att man lånar ut pengarna på lång tid.

Läs mer på hemsidan www.g21.se !


Bakgrund:

Stenindustrin på KKV lades ner i början av 70-talet och sedan kom KKV in som hyresgäst under många år. I slutet av 90-talet köptes området av Gerlesborgsskolan men den ville inte stå kvar som ägare utan KKV erbjöds köpa. Men KKV kunde inte äga fastigheten för då skulle det bli svårare att få stöd av olika slag. Därför bildades G2:1 som är en ekonomisk förening. Den samlade ihop tillräckligt många medlemmar och medlemsinsatser så att köpet kunde genomföras. G2:1 äger alltså fastigheten och hyr ut till några olika: KKV, Konstnärernas kollektivverkstad, är hyresgäst liksom Bottnafjordens inköpsförening och träbåtsbyggaren Sven Johansson. Inköpsföreningen ansvarar för Café Olivia.