Aktiva torsdagar – Pickling – 16 Nov 2017

Ättiksyra är konserverande och håller bakterier och mögel borta. Sedan 1600-talet används ättika därför vid inläggningar. Det går att lägga in det mesta. Vi började med rödlök och morötter! Små fina smaktillsatser i sallader, på smörgås och till mat i vinter!

Picklad rödlök

2-3 rödlökar
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten

Skala löken och skiva tunt. Koka upp lagen, dra av från spisen och lägg i löken. Låt svalna. Lägg löken i glasburk, häll på lagen.
Färdigt att äta efter 1-3 veckor i kylen.
En knallrosa servering!

Picklade morötter

0.5 kg tunt hyvlade morötter
2 dl ättika 12%
4 dl strösocker
6 dl vatten

En lysande orange färg på tallriken eller smörgåsen!

16 nov 2017
Catharina G