Krukväxt bonanza på torsdag + Café Existens på lördag

I serien Aktiva tosdagar har turen kommit till våra krukväxter.

Vi träffas nu på torsdag kl 17:30 på Café Olivia och har med oss sticklingar, knölar eller växter i kruka som vi vill byta eller skänka. Det verkar ha gått en våg av intresse för krukväxter den senaste tiden, men det är heller inget nytt. För 3000 år sedan höll man växter i kruka i Kina. De är både ett levande sällskap och mer eller mindre goda renare av inomhusluften. (här en lista över de bästa växterna för rening av luft, från en studie gjord av NASA)

Om ni är nyfikna på vad som hänt på två av de tidigare aktiva torsdagarna så kan ni läsa om de på denna länk:

Mvh: Jeanette <janetkarlsson@gmail.com> och Marcus <murkas@gmail.com>


Café Existens
Lördagen den 2 december 10-12
på Café Olivia

Johan Öberg inleder om en bok han just översatt:

”Jihad och döden” av Olivier Roy.