Filmer våren 2018 på Gerlesborgsskolan

Fredag 19 januari 2018 Kl 19.00

Skönheten och odjuren

Regi: Kaouther Ben Hania, Tunisien/Frankrike, 2017
100 min. Entré 100 kr

Mariam och hennes kamrater ordnar en fest. Mariam lämnar festen i sällskap med en  man, Youssef. Under kvällen och natten kämpar Mariam för rättvisa och värdighet. Detta är en feministisk thriller av den kvinnliga regissören, Ben Hania, och hennes andra långfilm.


Lördagen 17 februari. Kl 19.00

Måste gitt.

Regi: Ivica Zubak, Sverige, 2017
96 min. Entré 100 kr

När Metin är en liten pojke förmanas han av sin pappa att han bland annat måste skriva en bok för att bli vuxen. Han blir stor i en förort där kriminalitet, eget språkbruk och oskrivna lagar gäller. Måste gitt betyder Måste sticka.

Filmen är tvåfaldigt Guldbaggenominerad: Bästa manus och Biopublikens pris.


Torsdagen 8 mars 2018, kl 18.00
Internationella kvinnodagen, Entré 100 kr

Förfilm: Min börda Regi: Niki Lindroth von Bahr, Sverige, 2017, 13 min. Filmen är Guldbaggenominerad som bästa kortfilm. Filmen vann kortfilmstävlingen Startsladden på Göteborgs filmfestival 2017.

Dröm vidare

Regi: Rodja Sekersöz, Sverige, 2017, 90 min.

Mirja återvänder till sina kompisar och till sin mamma efter att ha suttit inne. Hon får jobb som hotellstäderska. Kompisarna kräver lojalitet, mamman hjälp och Mirja måste klara av deras förhoppningar och sitt eget liv. En film om lojalitet, vänskap, förväntningar och svek.

Filmen vann Publikens pris och Svenska kyrkans pris, Angelospriset, på Göteborgs filmfestival 2017. Evin Ahmad i rollen som Marja är Guldbaggenominerad till bästa kvinnliga huvudroll. Gizem Erdogan i rollen som Sarah är Guldbaggenominerad som bästa kvinnliga biroll.


Filmvisningarna arrangeras av Bottna Kulturfestivalförening i samarbete med Gerlesborgsskolan, Bohuslän.

Hjärtligt välkomna!