Scenkonst imorgon! – Utställning i Munkedal – Filosoficirkel

Scenkonstresidens

Hejsan
Vi har haft ett scenkonstresidens i tre veckor. 21 skapande människor, Scenkonstgerlesborg och Grebbestad folkhögskola i en skön förening.
Imorgon torsdagen den 21juni är det sommarsolstånd. Som en hyllning av detta tillfälle bjuder vi in dig att ta del av de etyder som tagit form under dessa veckor. Klockan 20.00 startar vi på Scenstudion Gerlesborg. (Parkering på Hogslätt gård)
Därpå följer ett par timmars pärlband som mynnar ut i ett knytkalas, (snacks och dryck medtages), i cirkustältet, (tills solen går ned).

Ta med kläder (en och annan filt) så att du klarar även de grejer som sker utomhus.
Välkomna!


‘De räddade orden

Vägarna förbi Munkedal i sommar? Jag har utställning på kommunhuset Forum: De räddade orden – med nya varianter. 20 jun-1 aug. Den fina filmen Kalk (17 min) av Håkan Karlbrand visas i ett rum i rummet.

Välkommen in! 
Catharina Göransson


Tabula (2018) ur De räddade orden


Bottna filosoficirkel

Till hösten läser vi Aristoteles Fysik, som kom i svensk översättning för första gången på 2 300 år. Charlotta Weigelt gjorde den, med inledning och kommentarer. Hon kommer hit den 8 november och ger en föreläsning om översättningen och sitt pågående arbete med Aristoteles och antik filosofi.

Fysik är en av de absolut viktigaste böckerna i europeisk idéhistoria. Den handlar inte så mycket om naturen som om hur man tänker om naturen, och livet. Många av begreppen som Aristoteles reder ut är fortfarande grundläggande för hur vi ser på världen. Att läsa boken är lite speciellt, det är systematiskt och torrt men stigande intressant, med Weigelts inledning och noggranna kommentarer som också belyser den långa tolkningstraditionen.
Alla är välkomna! Cirkeln inleds torsdagen den 13 sept kl 19 på Café Olivia i KKV och går sedan varannan torsdag under hösten. Det blir åtta träffar före jul och sedan bestämmer cirkeln hur våren ska bli.

Boken kostar runt 280 kr på Bokus.com eller Ad Libris.

/ Gunnar Bäck, cirkelledare