Lingon! + Om Benders + Påminnelse om föredrag & marknad

Nytt för i år …Medlemmarna är välkommna att omgående beställa färska lingon!

Utskänkning vid Skördemarknaden 16 september. Då har ni möjligheten att hämta beställningen och även råröra på plats. Ekosocker och våg finns! Ta med fina, rena burkar hemifrån. Pris för lingon MAX 50 kr/kg, men kan vara billigare berorende på dagspriset.

OBS. Beställningen är bindande. Skicka epost till o.swarbrick@gmail.com senast fredag 7 sep. med ditt namn och antal kilo du önskar.
Ev. funderingar på det? Ring Oliver 0705640232.


Fortsätt stoppa Benders brytning!

Länsstyrelsen (LS) avslog Benders ansökan ang utvidgning av Ävja stenbrott 18-03-06. Avgörande var bl.a. att det var så många som skickade in synpunkter till Länsstyrelsen. Benders har överklagat LS:s beslut och ärendet kommer att tas upp i Mark- och miljödomstolen i Vänersborg. Domstolen har i kungörelsen skrivit att de som vill anföra något ska göra det senast den 10 september. LS:s avslag var väl grundat och visade på orimligheten att öka verksamheten enligt Benders önskemål. Man kan förledas att tror att domstolen i Vänersborg inte kan fatta ett annat beslut vilket man dock inte kan vara säker på.

Det är därför viktigt och meningsfullt om du skickar in de synpunkter du har till domstolen. Om du skickade synpunkter till Länsstyrelsen är det bra om du skicka även till domstolen. Även om du inte skriver något nytt är det bra att visa att du fortfarande är engagerad. Om du inte har skickat in synpunkter tidigare har du chansen nu! Det går bra att skicka som grupp.

Skriv till: Vänersborgs tingsrätt, mark- och miljödomstolen, Box 1070, 462 28 Vänersborg eller via e-post mmd.vanersborg@dom.se senast den 10 september 2018. Domstolens målnummer M 1460-18 ska anges. Handlingarna i målet finns tillgängliga på domstolens kansli och hos kommunkansliet i Sotenäs kommun, Parkgatan 46, 456 80 Kungshamn. Om du inte hinner till den 10 september går det bra att skicka in en begäran om anstånd till domstolen vilket ibland kan beviljas.

Om du vill veta mer, kontakta Lars Glimmerfors! lars.glimmerfors@gmail.com


Påminnelse #1

Gerlesborgsskolan ons 12 sep kl 18.30.​ Föreläsning av Moa Björnson, Traena, Norge. Dagen efter seminarium och samtal med bland andra Moa. inbjudan och mer information: http://bottnafjorden.se/ruraltalksbottna/

Påminnelse #2 – Ni minns väl eko-skördemarknaden den 16:e sept?

Några bilder här som påminelse om tidigare dagar.

Sista anmälningsdag är den 10 sept. Skriv till mig Marcus arr@bottnafjorden.se