Föredraget imorgon + Bykunskap i Bottna + Grönsakskassar + Ekomarknad!

Glöm inte att det är Rural Talks #3 imorgon och på torsdag!

Kl 18:30 imorgon onsdag  på Gerlesborgsskolan blir det tillfälle att höra och fråga om hur en liten kommun långt ute i havet utanför Norges kust gjort sig ett namn och arbetat med vad vill vara i världen. Moa Björnson utvecklingschef på Træna kommun håller föredrag (utan anmälan + fritt inträde) och dagen efter har vi ett seminarie där hon också deltar (med anmälan). Efter det och lunch blir det ett samtal omkring hur vi kan och vill fortsätta lära av andra platser, och hur de kan lära av oss här. Läs mer här

Den sista frågan är också central för den träff som sker senare i månaden, den 29:e sept. Då bjuder Aktiva byar in människor från andra bygder till en Bykuskaps-träff att komma och lära av och uppleva Bottna/Gerlesborg. Det blir såklart mycket mer givande om det också kommer många härifrån från trakten som vill dela sina historier och perspektiv. Inbjudan och information finns via denna länk (och ett facebookevent att dela här). Tänk om ni har några som ni känner som skulle vilja komma. Det finns möjlighet till resebidrag och övernattningsmöjligheter!


Grönsakskassar

Det tas inte upp några beställningar av grönsakskassar denna vecka. Istället är alla välkomna på ekomarknaden på söndag där Vägen ut – Branneby m.fl. kommer sälja egenodlat.


Och så eko-skördemarknaden!

Minns också att det är traktens stora eko-skördemarknad på söndag! Se till att sprida till vänner och bekanta men framförallt se till att komma och vara med själva. Det blir en god blandning som det brukar. Café, grönsaker, hantverk, återbruk, socialt och mer.