Skisser på scenkonst + Café Existens

“I AI”

SCENKONST GERLESBORG bjuder in till visning av skisser ur “I AI” nu på måndag 8 okt – kl 19

“I AI” är början på ett förprojekt som ser på hur utvecklingen av artificiell intelligens (AI) påverkar sättet människor kommunicerar och interagerar med varandra, och hur våra relationer kan ändra sig i detta samspel. Under fyra dagar i Scenstudion har vi utforskat konceptet och olika koreografiska verktyg, med utgångspunkt i improvisation.

Varmt välkomna önskar

Yngvesson/Rechsteiner
och
SCENKONST
GERLESBORG

Yngvesson/Rechsteiner är ett samarbete mellan danskonstnärerna Frida Yngvesson (SE) och Marie Rechsteiner (NO), grundat 2016. Tillsammans arbetar de med interdisciplinära projekt där rörelser kombineras med ljudbilder och videoprojektioner. Arbetet präglas av samhällsrelaterade teman, där mänskligt samspel ofta står i fokus.


Café Existens

Café Olivia, KKV
Lördagen den 13 okt kl 10-12

Johan Öberg 

“Från torsdag till fredag” – Lev Rubinsteins konceptualistiska försök att få tag på sina drömmar.

2
”Jag drömde att det var som om någon vars spår jag
trott sedan länge kallnat plötsligt visade sig och
såg så skarpt och uppmärksamt att jag vaknade
med hårt bultande hjärta…”

Johan Öberg har översatt Rubinstein, Korta dagsedlar, Ersatz förlag 2015.