Kålrötter, Palsternacka, Purlolök + Rural Talks #3

NU finns det kålrötter, palsternacka och mycket purjolök i butiken!

De fina grönsakerna kommer från Tina och Yngve på Klåvans gård. Passa på att laga riktiga höstmåltider på lokalt ekogrönt, det går lätt att få ihop allt som behövs bara genom ett besök i butiken.

Från en av våra medlemmar (Lena Sörensson) kommer tipset att dela hela purjolokar på längden, koka lätt i ett par minuter och sedan lägga den i en ugnsform tillsammans med kokosmjölk, lite (ört)salt och peppar. Gratinera i ugnen tills de fått färg . För att få det lite tjockare och matigare så går det att röra ner någon redning i mjölken innan. Väldigt gott!

Eller följ detta tips om Ugnsgratinerad purjo med hasselnötter och getost.


Rapport från senaste Rural Talks #3

Här kommer en rapport och reflektion av Catharina Görans från den 12-13 sept när Moa Björnson från Træna hälsade på. En bred uppslutning, inspirerade samtal och inte minst en avslutande workshop där både det ena och andra kom upp som vill bli till här i trakten. Jag kan redan nu flagga för nästa Rural Talks som antagligen blir onsdagen den 21 november och då har tema Samhällsförening nu!

Läs om Rural Talks #3 här!

Se videoinspelning av Moas Björnssons föredrag här!