Ord, bild och handling + Luciapåminnelse + Marknad

Det är bistra tider i världen. Så har det kanske alltid varit, beroende på ens perspektiv, plats och sammanhang. Men idag känns det som att det verkligen sipprar in under dörrar, under tidningarnas rubriker och in ivårt vardagsmedvetande på ett annat vis. Om inte annat så går det se hur motståndet för att ta in vad som står på också växter i styrka… och blir allt absurdare.

Så vad att göra? Ord, bild och handling i ens lokala sammanhang och krets av omsorg kan i alla fall kännas som en början.

Som tidigare skickats ut så visar vi filmen ”Curiosity and Control” (57min) med samtal efteråt torsdag 13 dec kl 19 på Olivia . Vi tänkte också ta de första stegen i att starta en lokal Naturskyddsförening vid sammankomsten. Medag vad ni vill för dricka/ätbart o.dyl.

Sedan har några av oss i trakten samlats i Tanumshede på fredagar, som en del av initiativet ’Fridays for future’ och med ispiration av Greta Thunberg och  Extinction Rebellion. 

Det sker igen nu på fredag kl. 14 – 16.15. Ni som inte kan komma kl. 14 kommer när ni kan. De som vill, kan komma en stund före kl. 14 och ta en kopp i kommunhusets café. Det är öppet till 15.00. Vi har samåkt tidigare och det kan vi kanske prata mer om på torsdagskvällen. Frågor på det? Marcus murkas@gmail.com


En påminnelse om julstämning på Scenstudion. Onsdagen den 12:e december kl 19.

Högläsning ur Selma Lagerlöfs ”Luciadagens legend” och stämningsskapande sånger av scenkonstkursdeltagarna. Fika finns. Inträde 50 kr.


Till sist. Eko-julmarknaden på lördag! kl 11-16 på KKV-b, inne och ute. Mat, café, kommers och samvaro!

Välkommna!