Film på onsdag + arbetsgruppsträff + Försommar på Branneby

Vi har fått ett filmtips från Kulturhuset Hav och Land

THEY SHALL NOT GROW OLD

På Kulturhuset Hav och Land
ONS 10 APRIL KL 19.00
Ålder: 15 år
Biljett: 100 kr

Detta är en spelfilm gjord av (sagan om ringen regissören) Peter Jackson, byggd på gamla svartvita stumma journalfilmer från första världskriget.

Detta arkivmaterial har Peter färglagt och saktat ner i tempo, så att det känns som en autentisk dokumentärfilm mitt i kriget. Han har låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt på allt ljud (röster, explosioner, fordon, munspel, gråt, skratt, mm). Berättar-rösterna är gamla krigsveteraners.

Det är i år 100 år sedan freden i Versailles, som innebar slutet för det 5 år långa första världskriget. Filmen väljer bort den storslagna historiska berättelsen och fokuserar istället på människorna. De unga män som drog ut i krig (som i många fall inte återkom), och på den enorma tragedi som drabbade miljontals människor. Väldigt stark film. Väldigt viktig film.

Mvh Kristina Sjölin
Verksamhetschef Kulturhuset Hav och Land
Hunnebostrand


Arbetsgruppsträff onsdag kl 18

På Bottna Inn
Fika till försäljning

Detta är tänkt mer av ett internt möte där vi i arbetsgrupperna kan dela vad som hänt hitintills och vad vi tänker framåt. Men även ni som tänkt er vara med i någon av grupperna men inte kunnat få till det är välkomna. Ta i så fall kontakt med kontaktpersonen i den grupp ni är intresserade av innan. För att hitta grupper, se deltagare och kontaktpersoner se: http://bottnafjorden.se/ag/contact

Hälsningar
Paraplygruppen genom Marcus


Försommarprogram + Informationskväll 11 apr

Inbjudan till Branneby KulturTrädgård.pdf

Vår och försommar på Branneby 2019.pdf