Klimatfredag + Ekomarknad + Odlarnätverk + Kvinnofirande + Nytt grönt i butiken

Pust! Det är mycket nu…. Hurra!


Fridays for Future

Imorgon är det stor samling kring engagemang för klimatet. Om någon trodde att skolstrejker var något som snart skulle passera och saker återgå till sin vanliga gång (eller stiltje) får tänka om. Stort. Nedan en bild över alla de platser där en skolstrejk eller manifestation är planerad till imorgon.Se hela kartan här
Närmsta samling är förmodligen i Grebbestad kl. 12-13, som skrivits om tidigare.


Ett annat bra sätt att skapa engagemang är ekovårmarknaden på lördag.

kl 11 -15 utanför KKV-b. Grönt livsbefrämjande tema. Workshop för insektshotell, ta med rundved som du vill borra boningar i. Borrmaskin och kunnande finns på plats. Café Olivia öppet – stöd föreningen och caféts framtid, ta med eget bakverk . Olivia även öppet på söndag i föreningens regi kl 11-15.


Inledning på odlarnätverk i Bottnafjorden med omnejd.

På ekomarknaden tar vi en stund till att träffas och prata om bildandet av ett odlarnätverk i trakten. Bottnafjordens odlarnätverk, eller kanske Matväven kring Bottnafjorden. Vi som är intresserade ses vid något bord utanför Café Olivia vid kl 14. En förska sak att planera är odlarbesök. Att vi träffas hemma hos varandra och tittar, pratar och delar erfarenheter. Ett första besök är redan möjligt. David Wingate på Skärkäll hälsar välkommen när vi kan.

Synpunkter, idéer?
Marcus Nordgren (murkas@gmail.com)


Efter marknaden blir det dans i lilla galleriet.

Technofest, ta med det ni behöver, ingen bar. Dans. Vi börjar ställa i ordning kl 18:30. 25 kr inträde. Ingen åldersgräns åt nått håll.
Välkomna!


Kvinnofirande på Bottna Inn!

Kvinnlig rösträtt 100 år. Det skålar vi för på Bottna Inn’s terrass! Plockmat och vin – kanske finns det en del att prata om. Har Sverige blivit mer kvinnligt sen dess? …Vi tänkte bara kvinnor… Välkomna 19.00!
Åsa och Helena


Nytt och närodlat i butiken!

Från och med ikväll finns det närodlade groddar i kylskåpet i butiken. Olika sorter. 35 kr asken eller 4 för 100 kr. Viktigt är att betalningen swishas till nr på kylskåpet och inte skrivs in i handlingslista. Det är Nearbyfood.se i Bovallstrand som kommer leverera färskt grönt veckovis i fortsättningen, det som inte säljs tas tillbaka och andvänds till annat.

Carl som är odlaren är också intresserad av att minska resursanvädningen och kanske ha ett retursystem för platsbehållarna. Utveckling följer…