Boka datum för vår egen jubileumsfest! + Lokalkännedom

Nu är det snart dags för föreningens 20-års jubileumsfirande!

Mat, musik, minnen, möten, människor och inte minst release av Bottna Bulletins särtryck. En skrift om föreningens 20 år som varit och de 20 som väntar oss. Kvällen blir också ett tillfälle att samla in medel till den kommande ombygnaden av vårt Café Olivia. Att föreningen lägger grunden till ett kulturrum värdigt trakten.
Boka i era kalendrar lördagen den 29 feb. från kl 17:30 i stensalen, lilla galleriet och cafe olivia. Tills dess fundera på vad ni vill laga för mat att bjuda på och om det är någon vän som ni vill bjuda med. Obligatorisk anmälan när den riktiga inbjudan kommer.

Välkommna!
Festgruppen. Marie-Louise C, Anders S, Lena H, Lydia S, Lena F, Marcus N.

Kommentarer/frågor/förslag skriv till arr@bottnafjorden.se


En aspekt av en lokal inköpsförening för mat är möjligheterna att främja jordbruk och livsmedelsproduktion i närområdet. Att handla en större del av våra matkassar lokalt kräver en omställning både i beenden och perspektiv. Djupare kunskap och närmre relationer är två vägar för att göra detta.

Som ni kanske har läst så håller två arbetsgrupper på med sortimentet på olika vis utifrån detta perspektiv. En har i uppgift att få till så mycket lokala livsmedel som möjligt, den andra att se över hela sortimentet och försöka ge förslag på förändringar som är uppdaterade i fråga om klimatavtryck och bra handelsrelationer.

Som en liten del av detta med lokalkännedom om så vill jag här skicka ut två bilder på den lök och vit vi nu har i butiken. Den kommer från Eva och Gadi på Stenliden Trädgård i Bullaren, två odlare som varit med föreningen i många år.

/ Marcus <murkas@gmail.com>