Lokalbakat bröd på torsd. + Reko-rings premiär också torsd.

Hej
Jag bakar bröd till på torsdag den 27e. På kvällen mellan 17.45-18.15 finns de även chans att provsmaka bröd, grejer från Greby mejeri m.m. ute på parkeringen då Reko-ring Bottnafjorden har sitt första utlämningstillfälle (se nedan).

Beställs senast tisdag kväll för bröd till torsdag.

  • Ölandsbröd: Vatten, virvlat öländskt lantvete (finmalt fullkornsmjöl), siktat öländskt lantvete, surdeg på råg och lantvete, havssalt. 65:-
  • Grötbröd: Vatten, Lantvete Lögen, fullkornsråg, rågflingor, surdeg på råg, havssalt. 62:-
  • Rostad råg: Vatten, Lantvete Lögen, fullkornsråg, surdeg på råg, havssalt. 60:-

Degarna blandas för hand, är långjästa och bakas i stenugn.

Surdegen gör att näringsämnen i mjölet blir tillgängliga för vår kropp att ta upp.

Jag bakar surdegsbröd på Kravmärkt kulturspannmål från Lögens kvarn i Lyse och Wästgötarna i Trollhättan. Kulturspannmål har högre näringvärde än moderna sorter och spannmål är en klimatsmart källa till protein.

Välkommen med din beställning via sms till 070-5417474.

/ Johanna <johanna.nylen@live.se>


Reko-ring Bottafjorden premiär på torsdag!

För att beställa varor gå till facebookgruppen REKO-ring Bottnafjorden: https://www.facebook.com/groups/588295001712450/

Varorna hämtas vid 17.45-18.15, den 27/2 på parkeringen, KKV-b, skärholmen.