Från valberedningen

Bottnafjordens inköpsförening är viktig. 

Den organiserar flera hundra invånare här som jobbar tillsammans med olika uppgifter – beställning, uppackning, försäljning. Maten kommer mer och mer från lokala odlare.
Mat, möten och möjligheter. Mötena är i butiken men också i Café Olivia som föreningen ansvarar för – och i höst- jul- och vårmarknaderna. Möjligheterna är många och av olika slag, det kan gälla att rusta upp kafét, ordna seminarier, göra utflykter och studieresor, eller vara huvudman för projekt, som nu senast Bottnafjordens Kultursystem.
Det är en ekonomisk förening vilket innebär att den sköts demokratiskt, en medlem, en röst. Varje år väljs en styrelse som har ett övergripande ansvar för verksamheten. Men arbetsgrupperna sköter det mesta av det löpande.

Valberedningen håller på att få ihop en bra styrelse till nästa år tror vi men vi fattas någon som kan ta på sig ordförandeskapet. Det går också bra att dela på två.

Man väljs normalt på två år men man kan avgå när som helst om man måste. Arbetsbördan är inte jättetung och styrelsen fördelar uppgifterna inom sig.

Vi fortsätter höra av oss till folk och hoppas på svar i god anda.

Om du vet någon du vill ha som ordförande – hör av dig till valberedningen!
– Pia Bergenholtz, pia.bergenholtz@gmail.com, Gunnar Bäck gunnar.back@elia.com eller Joanna Schroeder, schroederjoanna@hotmail.com