Personer till intervju-studie – Veckans bröd i butiken – Ingen torsdagssoppa imorgon

Jag heter Mari Nuga och jag är forskare vid Umeå Universitet. Jag letar efter dowshiftare eller människor som har frivilligt valt att leva enkelt, bor i Västra Götaland och vill delta i vår intervju-studie.

Syftet med vår studie är att undersöka de rumsliga och sociala dimensionerna med människor som har växlat ned från ditt ”tidigare” liv eller lever i frivillig enkelhet. En kortfattad översikt av vår forskningsprojekt finns här: https://www.umu.se/forskning/projekt/far-pengarna-jorden-att-snurra-geografiska-perspektiv-pa-downshifting-och-frivillig-enkelhet-som-hallbara-livsstilar/

Målet med intervjuer är att förstå genom människors livshändelser hur kom det till att man lever enkelt, har nedväxt eller vill göra det. Dessutom vill vi analysera vilka migrationsbeslut har man fattat och varför.  Intervju ska vara en öppen konversation om livet. Meningen är att hålla längre kontakt med våra informanter, genomföra en längre intervju (1-2 timmar) och ta kontakt igen om några nya fakta eller frågor kommer till minnet (båda för mig och för informanten). Jag ska vara som en gammaldags antropolog som vill förstå kulturen runt downshifting och frivillig enkelhet.

Vi hanterar intervjuer konfidentiellt. Endast avidentifierade data kommer att presenteras så att de individer som deltagit i studien inte kan identifieras. Och självklart är det frivillig att delta, man kan när som helst dra tillbaka sin medverkan.

Självklart är det intressant för mig att se var och hur man bor och vill gärna komma på besök. Om det inte passar till min ”framtida informant” då kan vi också möta någon annanstans för en intervju.

Ser fram emot att höra av er!

Med vänliga hälsningar
Mari Nuga
Tel: 070 211 59 87
mari.nuga@umu.se


Veckans brön från Johanna

Brödet är rostad råg.
Vatten, lantvete lögen, fullkornsråg, surdeg på råg, havssalt. 60:-

Lämnas ikväll onsdag.


Torsdagssoppa inställd

Av flera anledningar blir det ingen torsdagssoppa imorgon. Vi återkommer förhoppningsvis snart till detta igen.