2020 06 22 Avtal Cafè Olivia sommar bilaga 1 till protokoll

2020-06-18

 

 

Avtal mellan Bottnafjordens inköpsförening ek.för. och KKV-b angående Café Oliva under perioden 16 juni – 14 augusti 2020

 

Inköpsföreningen hyr cafélokalen 17 augusti – 15 juni och ansvarar för Café Olivia under denna period. KKV-b hyr cafélokalen 16 juni – 16 augusti och ansvarar för Café Olivia under denna period (i det följande kallat sommarcaféet).

 

Bottnafjordens inköpsförening har skickat in Anmälan om registrering av livsmedelsanläggning gällande Café Olivia till Tanums kommun, enligt överenskommelse med KKV-b och G2:1. Anmälan postades den 10 juni 2019.

 

För sommarcaféet är Bottnafjordens inköpsförening och KKV-b överens om följande:

 

KKV-b och Bottnafjordens inköpsförening delar på kostnaden (50% vardera) för kommunens kontroller (ca 3000 kr per år).

 

KKV-b informerar de som bokat sommarcaféet om följande villkor som gäller för verksamheten:

  • vegetariskt kafé
  • ingen alkohol får serveras
  • enligt gällande lagstiftning får ingen rökning ske inom caféets område, detta inkluderar grusplanen framför byggnaden
  • rutiner för livsmedelshygien, livsmedelshantering, spårbarhet av livsmedel, städning, samt rutiner och instruktioner för att förhindra smitta av covid-19 skall följas, (enligt nedtecknade rutiner).
  • egenkontroll skall genomföras, (enligt egenkontrollsprogram)

 

KKV-b inkluderar dessa villkor i de kontrakt och överenskommelser som skrivs med sommarkaféidkare.

 

Inköpsföreningen ansvarar för att skicka ut information om rutiner och egenkontroll till caféidkare innan respektive caféidkares caféperiod.

 

Inköpsföreningen ansvarar för att tillhandahålla listor med rutiner för caféverksamheten samt program och listor för egenkontroll. Inköpsföreningen ansvarar också för att sätta upp manualer för diskmaskin, kaffemaskin m.m. i cafélokalen samt rökförbudskyltar i uteserveringen.

 

Inköpsföreningen – genom Joakim Arboren och Marcus Nordgren – ansvarar för att hålla ett introduktionsmöte med sommarcaféidkare, senast dagen innan byte av kaféidkare. KKV-b ansvarar för att respektive caféidkare kontaktar Joakim Arboren för att komma överens om tid för introduktionsmöte.

 

KKV-b ansvarar för att det finns städmaterial för sommarcafeét: en separat uppsättning till kök och café samt en separat uppsättning för toaletter. Städmaterialet skall vara märkt.

 

KKV-b ansvarar för inköp av handdesinfektion, toalettpapper samt pappershanddukar.

 

Inköpsföreningen lånar ut kaffemaskin och diskmaskin till sommarcaféet och maskinerna skall återlämnas i gott och fungerande skick.

 

Bottnafjordens inköpsförening avsäger sig allt ansvar för de ekonomiska aspekterna av sommarcaféverksamheten.

 

KKV-b ansvarar för att sommarcaféet stängs om det inte finns tillgång till vatten.

 

Tanums kommun kommer med stor sannolikhet att genomföra kontroll under sommarcaféperioden särskilt med anledning av covid-19. Om kontrollen resulterar i krav på åtgärder ansvarar KKV-b för att meddela Inköpsföreningen detta omgående och i dialog vidta de åtgärder som krävs. KKV-b ansvarar för att stänga sommarcaféet om kommunens kontroll kräver detta.

 

 

Skärholmen 16 juni 2020

 

 

Britt Johansson, ordförande                                          Elisabeth Åström, ordförande

Bottnafjordens inköpsförening ek.för                            KKV-b