Bröd till 3dec, beställ senast 1dec

Jag bakar till den 3 dec.

OBS! Beställ bröd senast tisdag kl.8 för att degarna skall hinna jäsa.
Bullar och pepparkaksdeg senast onsdag kl8.
(Jag sätter extra deg så de kan finnas att beställa senare)

Smsa din beställning till 070-541 74 74, skriv att du vill hämta i butiken. Finns efter kl.18 att hämta.
Betalas i pärmen.

Erbjuder jag surdegsbröd:
Rostad råg: Vatten, Lantvete, fullkornsråg, surdeg på råg, havssalt. 60:-

Lantbröd: Lantvete, vatten, surdeg på råg, fullkornsråg, fullkornsspelt, havssalt. 60:-

Lantbröd och rostad råg går att få som fralla, 15kr/st eller 4 för 50:-

Vörtbröd: vatten, siktad råg, lantvete Lögen, vört* (kokad på malt från Grebbestads bryggeri), surdeg på råg, brödsirap*, drav*, havssalt, ingefära, kryddnejlika. *ej eko.   65:-

Vörtbröd med russin: vatten, siktad råg, lantvete Lögen, vört* (kokad på malt från Grebbestads bryggeri), surdeg på råg, brödsirap*, drav*, russin, havssalt, ingefära, kryddnejlika. *ej eko.   70:-

Pizzadeg: Lantvete, vatten, surdeg på råg, fullkornsråg, fullkornsspelt, havssalt. 45:-
Skall förvaras i kylskåp. Använd senast lördag, Går att frysa. Räcker till 2 pizzor. Eller 4 frallor till lördagsfrukosten. Grädda i så varm ugn som möjligt.

Pepparkaksdeg: Lantvete, råsocker, smör, lantmjölk, brödsirap*, bakpulver, kanel, ingefära, kryddnejlika, kardemumma. * ej eko. (Kan innehålla spår av ägg.) ca 450g. 75:-

Kanellängd: Lantmjölk, Lantvete, råsocker, smör, ägg, jäst, havssalt. 85:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, kanel, lantvete. Penslas med sockerlag och dekoreras med pärlsocker.

Kanelbulle: Lantvete, lantmjölk,  råsocker, smör, ägg, jäst’, havssalt. 30:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, kanel, lantvete. Penslas med sockerlag.

Julbulle: Lantvete, lantmjölk,  råsocker, smör, ägg, jäst*, havssalt. 30:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, apelsinzest, lantvete. Penslas med sockerlag.

Rabarberkompottbulle: Växtbaserad, 30:-
Lantvete, havremjölk, rapsolja, råsocker, kardemumma, havssalt, jäst*.

Saffranslängd: Lantmjölk, Lantvete ”Dalarna”, råsocker, smör, ägg, saffran, jäst*, havssalt. 95:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, lantvete, lingon.. Penslas med sockerlag.

Saffransbulle: Lantmjölk, Lantvete ”Dalarna”, råsocker, smör, ägg,saffran, jäst*, havssalt. 35:-
Fyllningen innehåller: Smör, råsocker, lantvete, lingon. Penslas med sockerlag.

Jag bakar surdegsbröd på Kravmärkt kulturspannmål från Lögens kvarn i Lyse och Wästgötarna i Trollhättan. Kulturspannmål har högre näringvärde än moderna sorter och spannmål är en klimatsmart källa till protein.
Degarna varsamt i maskin eller för hand, är långjästa och bakas i stenugn.
Surdegen gör att näringsämnen i mjölet blir tillgängliga för vår kropp att ta upp.

Nästa gång blir dagarna innan jul, återkommer med sortiment och upplägg.

Välkommen med din beställning
Johanna <johanna.nylen@live.se>