Lördagen den 31a juli, Residens HEMIFRÅN

Lördagen den 31a juli, nätbaserad redovisning på hemsidan.

Det sista av vårens fem Residens HEMIFRÅN hölls lite motsägelsefullt i Gerlesborgsskolans samlingssal men precis som tidigare residens i serien redovisas även detta med en filmad dokumentation i ljud och bild genom ett samtal som reflekterar över hur det varit att arbeta konstnärligt under en pandemi.

Mariam Wallentin – sång
Josefin Runsteen – fiol, percussion
Samuel Runsteen -cviola da gamla, fiol
Johan Graden – piano
Tomas Hallonsten – keys
Andreas Werliin – percussion

Mariam Wallentin (b. 1982) är en artist, musiker och kompositör med rötter dels i improvisation och avantgarde, dels i nutida musik och alternativ pop. Mariam är halva trum-och-sång-duon Wildbirds & Peacedrums och en av de kreativa krafterna och kompositörerna i jazzkollektivet Fire! Orchestra.

Med sitt kompromisslösa förhållningssätt till musik startade Wallentin 2013 även sitt solo-alias Mariam The Believer, för att kunna fokusera sitt uttryck in i ett mer poporienterat projekt. Hon har frilansat sedan 2007 och turnerat internationellt sedan dess, både med sina egna projekt men även arbetat med band som Deerhof och Konono no 1, isländska och australiensiska körer, internationella stråk-ensembler, symfoniorkestrar och blåsarsymfoniker. Hon har turnerat med St Vincent, Joanna Newsom och Arcade Fire, sjungit för Björk under Polar Music Prize och haft huvudrollen i en tysk/islänsk experimentell internationell opera av noisemusikern Ben Frost.