Omställningsserien i Botta går vidare och startar denna varma höst med någon snudd på helt nödvändigt. mjölksyrning av grönsaker.
Vi träffas i textilsalen på KKV kl 16.30 torsdagen den 8 oktober!
Mjölksyrning av grönsaker kanske är något av det bästa, nyttigaste och godaste sättet att förvara och förädla säsongens alla grönsaker.
Tillsammans går vi igenom hur det går till. Vi delar med oss av erfarenheter och tips, lär oss nytt och experimenterar.
Ni tar med kniv, burkar med tätslutande lock*, ekologiska grönsaker** samt ev. kryddor, vi skaffar extra grönsaker (att köpa) och lite extra ingredienser ni kan prova.
* vanliga glasburkar med täta skruvlock går bra, gärna båda större och mindre. Också sk. patentlock fungerar utmärkt (med fungerande gummitätning).
** de flesta grönsaker och en del frukt går bra att mjölksyra. Som morötter, lökar, rödbetor, palsternackor, röd- vitkål, salladskål, bönor, kryddväxter, äpplen, chili, gurka, svamp etc etc.
Om det är något ni undrar, skriv till murkas@gmail.com eller svara här i forumtråden.
Kommentarer ej möjliga