Nyheter från Utgårds

Utgårds sista semlor för säsongen finns på fredag. Passa på och kom om du vill ha, sen dröjer det ett år till nästa gång 🙂

På fredag och tio dagar framåt finns det färskt ekologiskt gräsbeteskött från gårdens djur i gårdsbutiken på Utgård. Det äter bara gräs, håller vårt svenska vackra landskap öppet och hjälper till att öka den biologiska mångfalden. djuren på gården är en viktig del i gårdens kretslopp.
Det går boka köttlåda, se www.utgards.se/kott eller köpa enstaka detaljer. Den här gången blir det även hamburgare så jag kommer att baka hamburgarbröd.

Jag har sagt aldrig café men jag kör nu en provtid med kaffe på självbetjäning. Vattenkokare, presskanna, kaffe o mjölk finns varje dag så du kan fixa en kopp när det passar dej. Det finns några bord inne, Wifi, bord ute och filtar. I kylen finns brownie, på bänken kakor.


Skulle du vilja testa att baka på surdeg? Har du testat och kände dej vilsen längs vägen? Lyckades en gång men inte igen? Du vill kunna göra fint snittade bröd men har ingen aning om hur? Stämmer nåt av det här in på dej? Då kan jag hjälpa dej!

EN PLATS FINNS PÅ LÖRDAGENS SURDEGKURS, ÄR DEN DIN?

Jag vill ge dej verktygen för att lyckas och känna dej säker på vad du håller på med så du kan baka fina surdegsbröd som du kan känna dej stolt över! Jag har själv börjat en gång med osäkerheten, är det här rätt, ska det kännas såhär, ska det se ut så här, vad menar dom med det. Jag har som mål att du ska känna dej trygg längs vägen, från mjöl till färdig limpa.

Grunden är a och o för att lyckas. Vi går igenom surdegsstarten, mjöler, tillvägagångsätt, tekniker, verktyg m.m och förenklar för att göra det så enkelt som möjligt. Varför krångla till det i onödan!

Surdegskurs på Utgård
Datum: 4 mars
klockan: 8.30-ca 13.
Kostnad: 1500kr

Fika ingår. Du får med dej bröd, surdeg och deg hem.

Nu finns det siktad spelt som är odlat av oss, i gårdsbutiken och i butiken på inköpsföreningen.

Pizza 10 mars- mer info kommer