AKTIVITETER - workshops, föredrag, seminarium

Tai Ji Quan 

Från workshop i Lofoten

Workshop i Lofoten
Foto: Claes-G Svanteson

www.gudrun-gylling.se

 

2-4 juli kl 07.30 - 08.30
Möt dagen med att andas dina rörelser omfamnad av sol, vind, berg och vatten i Skärkäll, där tjärnen stilla speglar berget. Tai Ji Quan utvecklades med naturen som inspirationskälla, där vattnet är den viktigaste förebilden: "I rörelse rör dig som vatten, i stillhet stå fast som ett berg". Tai Ji Quan är en sammansmältning av andlig och fysisk kultur och innebär att i stillhet finna sin inre rörelse, med mjuka och långsamma rörelser, som vävs samman med hjälp av andningen som bärande rytm. Rörelsemeditation med Gudrun Gylling, lärare i Tai Ji Quan.

Samling utan föranmälan vid rosenträdgården i Skärkäll. Kort gemensam vandring uppför soltrappan och vidare i bergen upp till platsen.

Tid: 07.30 - 08.30
Plats: I Naturen - Samling Rosenträdgården Skärkäll
Pris: 50 kr

Poesi, fot- och nackmassage i rosenträdgård  

Fotmassage i Rosenträdgård
Fotmassage i rosenträdgård
Foto: Agneta Wingate + Skultptör: Pietro Tenerani-Cupid Pulling a Thorn out of the Foot of Venus Comp: Ingrid Lindberg


 

2 och 3 juli kl 10.00 - 12.00
Under en pergola av honungsrosor läser vi poesi och masserar dina axlar och fötter. Nackmassagen grundar sig på akupunkturpunkter med namn som vindens damm och skuldrans källa. Med lätt och stilla beröring öppnar sig flödet i spända områden och bördor du bär på dina axlar lättar. Kroppen har en fantastisk egen läkande förmåga som kan stödjas genom behandling av akupunkturpunkter med lätt fingertryck. När dessa punkter stimuleras frigörs och återförs energi (qi) till nacke och axlar, och spänningar och trötthet minskar. Med Gudrun Gylling, medlem i Akupressurförbundet och lärare i Tai Ji Quan, och Agneta Ekman Wingate, fotograf och rosenälskare.

Tid: 10.00 - 12.00
Plats: Rosenträdgården i Skärkäll
Pris: 100 kr

Till toppen

Rosens och gudinnans dag - seminarium  

Fotmassage i Rosenträdgård
Gammeldags rosor Foto: Agneta Wingate


 

2 juli kl 13.00 - 15.00
Rosa är dagens namnsdagsbarn. Rosenträdgården på Skärkäll firar med seminarium och kaffe. Seminariet om skördens gudinna, antikens Demeter, leds av fil.mag. Sigbritt Olsson, Göteborg. Dansimprovisation av medlemmar ur KOLT med Alexandra Wingate som koreograf. Guidning av Agneta Ekman Wingate.


Plats: Rosenträdgården i Skärkäll
Pris: 50 kr
, kaffe serveras.
Medlemmar i Bottna Svenneby Hemträdgårdsförening deltar gratis.

Till toppen

Bottna LandArt 10 

Bottna LandArt är en konstutställning med platspecifik konst i Skärkälls naturområde.
Platspecifik konst betyder att konstverk görs utifrån en plats och landart att man gör konstverk i landskapet. Konsten är tillfällig och står en viss tidsperiod för att sedan tas bort. Här ges konsten möjlighet att verka på egna villkor; som fritt skapande med utgångspunkt från mänskliga erfarenheter och tankar. Att undersöka eller forska kring förhållanden mellan objekt och landskap. Våra inre landskap sätts också i relation till det vi ser, det yttre.

Följande konstnärer deltar:
Barbara Ekström, Göteborg
Eva-maj Eliasson, Brastad
Magnus Gramén, Alingsås,
Anna Gustavsson, Student Valand, Göteborg
Åsa Herrgård, Hamburgsund
Caroline Ho-Bich-Tuyen Dang, Norge
Anna Widén, Norge.

Arr: KC-Väst i samverkan med KKV-Bohuslän och Bottna Kulturfestival.

Vernissage: fredag 2/7 kl. 15.30 Utställningstid: 2/7 – 18/7
Plats:
Skärkäll
Pris: Fri entré

Till toppen

KOLT

KOLT Plattform  

KOLT Plattform seminarium och scenkonst.
3 juli kl. 13.00-14.30

En scenkonsthändelse med samtal. KOLT ger deltagare från vitt skilda kreativa yrken och bakgrunder möjligheten att mötas och arbeta tillsammans. Här visas flera av verken i ett sjok med syfte att bryta ner de bakomliggande processerna samt att bjuda in intresserad publik att delta i ett samtal om scenkonsten.


Plats: Botnik Studios
Pris: 50 kr eller festivalpass
Hemsida: www.kolt-kolt.se

KOLT Projektvecka 2008
Foto: Agneta Ekman Wingate

Till toppen

Varifrån kommer musiken? - musikseminarium  

Yakumbés orkesterledare


 

4 juli kl 11.00 - 15.00
Seminariet tar upp den fråga Ingmar Bergman ställde till hela det svenska folket i sitt sista Sommarprogram i Sveriges radio

11.00-12.00 Varifrån kommer musiken?
Dirigenten Gunnar Eriksson ger ett svar på frågan tillsammans med Göteborgs kammarkör, rytmmusikerna Juan Romero och Signe Bäck från Yakumbé, sångpedagogen Carolina Friberg, dirigenten Daniel Björkdahl och sångare ur Bohusläns kammarkör. Deltar gör även Patrik Wingård från Musik för Nu. Medverkar gör också den månghövdade publiken.

Ca 12.00-13.00 lunchpaus

13.00-15.00 Varifrån kommer musiken? - Panelsamtal med Signe Bäck, Daniel Björkdahl, Gunnar Eriksson, Carolina Friberg och Juan Romero. Medverkar i samtalet gör också tonsättaren Fredrik Hagstedt.

Moderator: Gunnar Bäck.
Plats: Botnik Studios
Pris: 50 kr eller festivalpass