in bottnabulletin #3

Hotell

Regi: Lisa Langseth, Sverige, 2013
97 min. Från 15 år.
Söndagen den 8 mars 2015 kl 14.00, obs tiden.

Huvudpersonen Erika går igenom en psykos. Hon börjar i gruppterapi. Gruppen tar upp frågor om smärta och identitet på ett oväntat sätt. De återerövrar bit för bit sig själva genom upptåg och lekar. De stärker varandra och hjälps åt att hitta en hållbar tillvaro. Det blir en resa där skratt, galenskap och sorg går hand i hand.
Anna Bjelkerud fick Guldbagge för bästa kvinnliga biroll 2014. Regissören Lisa Langseth fick Gulbagge 2010 för bästa manus till långfilmsdebuten ”Till det som är vackert” som också blev skådespelaren Alicia Vikanders genombrott.

Filmvisningen arrangeras av Bottna Kulturfestival i samarbete med Gerlesborgsskolan och TriArt Film.
Entré 80 kronor.


Småkryp

Regi: Hélène Giraud, Thomas Szabo, Frankrike, 2013.
Lördag 7 mars 2015 kl 14.00

Svartmyror och rödmyror kämpar om en sockerburk. De får hjälp av nyckelpiga som kommit bort från sin familj. Det blir ett äventyr som pågår i ett vackert landskap där många faror lurar.
Filmen har tidigare visats i små avsnitt i SvT. Här kommer hela filmen som är helt utan tal och bara med ljudeffekter. Den tog tre år att färdigställa. Filmen är mångfaldigt prisbelönad. Exempelvis gav juryn på Stockholms Filmfestival Junior 2013 den pris för festivalens bästa film.

Barnjuryn bestod av 10 barn och ungdomar i åldern 5-12 år.
Entré 40 kr.

 

http://www.bottnafjorden.se/kulturfestival/