in bottnabulletin #20

Eld i teatern

För länge sedan arbetade jag tillsammans med Robert Jakobsson i Eldteatern tillsammans med Ulf och Pita Skogsén och det var äventyrligt, det var hård träning och jag fick åka med i en Hanomag-buss till Frankrike och Italien när de spelade sin föreställning Uppståndelsen på stora internationella festivaler. Sedan sprack den gruppen, jag började arbeta med Sören Larsson och flyttade till Svenneby i sinom tid medan Robert köpte en gammal skola i Halland och startade både Teater Albatross och Tokalynga Teaterakademi.

Nu har Nadia Scapoli som var medgrundare till teatern gjort en bok om detta snart fyrtioåriga teateräventyr. Det är sannerligen mycket att berätta och bilder att visa och mycket av det är rent häpnadsväckande – vem hade trott att en teater från halländska landsbygden skulle göra en viktig insats mot europeiskt rovfiske utanför kusten på Kamerun, till exempel? Jakobsson har dock framträtt på Gerlesborgsskolan och satt eld på en haj, jag har glömt varför.

Att den eld som brinner i Jakobsson & co tar sig många former, framgår av boken som är stor, tung och läsvärd och har fått lysande recensioner i DN, SvD m fl. Beställ den direkt från Nadia till specialpris 250 kr! Skriv bara till:
nadia.scapoli@gmail.com och beställ!

rekommenderar / Gunnar Bäck