Nyhet! Nyhet! Nyhet! Nya ostar i ostkylen! Direkt från ysteriet i Hjo!

Almnäs Bruks

Brukets historia går tillbaka till 1225. I oktober 1915 blev Berglunds släkt ägare till Almnäs Bruk. Det drivs idag av den 4.e generation Berglund som äger och bor på gården. Almnäs är en högst levande gård med ekologiskt jordbruk och miljöcertifierat skogsbruk.

I vår butik finns nu två av Almnäs Bruks 4 ostar. Den ena heter Tegel. Den har vunnit flera internationella priser och kan gott användas istället för parmesan, mycket god att äta i bitar. Den andra är Wrångebäck. Det är Sveriges äldsta registrerade ostvarumärke med en obruten kedja av bakteriekulturer som går minst 150 år bakåt i tiden. Wrångebäck är den enda osten i Nordeuropa som har fått status “Skyddad Ursprungsbeteckning” och har även den fått flera internationella priser. Wrångebäck är extremt god på en macka och lätt att hyvla. Mycket smak utan att vara stark. Vi vill verkligen slå ett slag för utomordentliga KRAV-märkta svenska ostar ystade 21 mil från Inköpsföreningen.

/ Mena & Lars – Sortimentsgruppen

(Klicka på bilderna för mer info)