framtidsvisioner

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1180
  nyheter
  Keymaster

  mat möten möjligheter – det finns många anledningar till att vara medlem i inköpsföreningen och vad föreningen betyder för var och en kan vara högst individuellt.
  Men framtiden, hur vill vi att den ser ut? Vad kan föreningen göra för oss, och vad kan vi som förening göra för omvärlden, trakten?

  När vi skulle starta föreningen för 15 år sedan gjorde vi en förstudie där vi bland annat fick rådet att inte bli fler än 35 medlemmar; idag är vi drygt fyra gånger så många plus ett femtiotal som inte är aktiva för tillfället. Att vi blir fler hela tiden känns bra som bekräftelse. Hade vi bara haft ett enda mål, att gå ihop så att var och en kan köpa ekologiskt mat till en billig peng, då hade vi lika gärna kunnat begränsa medlemsantalet till 35. Men vi ville mer än bara mat, vi ville ha möten och möjligheter och mer därtill.

  Idag har vi en väl utvecklat arbetsorganisation som håller för tillväxt. Vi har en ny och egen och alldeles fantastisk lokal. Vi har ett café. Vi har föreläsningar. Vi har medlemmar som odlar. Vi har högläsningskvällar. Vi har samverkan. Vi har en hemsida och ett forum. Jag får bilden av ett rikt förgrenad träd – kronan syns, blomningen, frukten, att rötterna växer syns ovan jord, men det kanske finns även ett underjordiskt mycelium i symbios med trädet som växer i smyg? Vad är det som skulle kunna poppa upp? Vad tror vi, vad vill vi, vilka förutsättningar kan vi skapa för vidareutveckling?

  Vi i styrelsen vill gärna starta en diskussion om framtidens möjligheter. Äntligen har vi ett forum för att byta ut tankar, så skriv! Skriv vad du tänker och tycker!

  #1461
  Gunnar Back
  Deltagare

  Jamen, vi ska fortsätta med närodlat och vi ska ha en restaurang med närodlat och vi ska göra äppelmust och päronmust och plommonchutney. Siv Hermansson kanske kan aktivera sitt produktionskök? Och en jordkällare förstås. Och musik i byggbranschen – be få återkomma om detta! / Gunnar

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Kommentarer ej möjliga