kafékontakt

Hem Forum Bottnafjordens forum Ideér kafékontakt

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1164
  Lena Jarlov
  Deltagare

  Hej!
  Kontakten mellan butikslokalen och kafét funkar ju inte alls, det är inte lika lockande längre att gå till butiken på torsdagar för att få sig en pratstund i kafét som det var förr när lokalerna gränsade till varandra. Det är nästan inga som fikar numera. Vad är det som hindrar att dörren till stensalen är öppen, ljuset tänt och kanske en skylt med pil som pekar till kafét?
  Undrar Lena

  #1165

  Ja Lena sätter sannerligen fingret på något som fallit bort! Och just detta var oundgängligt i föreningens början: kaffe med bullar! (Alltså typ bullar…) Det är förstås lika viktigt idag, vi är ju inte bara en butik! Jag skulle önska att det stod små cafébord utanför lokalen, termosar och koppar på borden och litet kex eller bullar på fat. Litet levande ljus. Klockan fem går man då igenom detta lilla innanhav av öar till småbord och tänker att när jag handlat ska jag ta paus där. Skulle det inte kunna gå att ordna? Framför allt nu under vinterhalvåret, när KKV:s aktiviteter i stensalen går på sparlåga? Ett förslag alltså, till styrelsen: Förhandla fram ett nyttjande av utrymmet utanför inköpsföreningen. Fyra fem bord räcker gott. Vad sägs om det? Ett alternativ till Lenas förslag alltså.
  Hälsningar Catharina
  PS Jag erkänner: jag saknar klädskåpet också! Tänk om det kunde stå i samma entréhall. För alla. DS

  #1166
  Joanna Schroeder
  Deltagare

  Hej vänner,
  ja – saknaden… och längtan… efter gemenskap, småprat, tankeutbyte – som inte störs av väga, räkna, skriva upp, havregryn, penne, gröna linser…
  jag lovar att vi tar upp frågan på nästa styrelsemöte!
  joanna
  (erkänner att även jag saknar klädskåpet)

  #1198

  Finemang! Jättebra att det går vidare. (Hoppas på tre små kafébord med stolar, borde få plats. Ett par termosar. Ett fat med bullar… Sen löser sig allt. Bara man ses.)

  #1199
  Marcus Nordgren
  Deltagare

  Jag tycker också att det vore fint att träffas mer självklart under torsdagarnas öppettider. Men kan vi inte också nyttja de tiderna till att ordna något i föreningen? Kanske samtal omkring någon aktuell fråga i eller utom föreningen? Det behöver ju inte vara så väldigt uppstyrt men kanske kunde det bli något som också lockar till mer samvaro i föreningen. Då skulle vi nog dock vara inne på cafét.

  #1224

  Jamen bra! Jag förslår direkt ett tema någon torsdag framöver, detta apropå Marcus förslag: hemsidan. Vad man kan ha den till. Alla som ännu inte upptäckt den och börjat nyttja den skulle då kunna få en inspirationskick samt handledning. Jag förslår direkt inrättande av ett digitalt klädskåp. Alltså inlägg på hemsidan under skänkes eller säljes eller erbjudes. När nån svarat tar man med säcken med festkläder (tex) ner till butiken och lämnar över till ny ägare. Eller på nåt annat vis. Så slipper man belasta Väjern… Hälsningar Catharina

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Kommentarer ej möjliga