Om en bulletin

Vi ger ut Bottna bulletin med ojämna mellanrum och numren ligger kvar på hemsidan, detta är nr 9. Bulletinen startade som papperstidning när Gerlesborgsskolan fyllde femtio år och fortsatte sedan som utskick åt Gerlesborgs Konst- och kulturförening när den fanns. Namnet och loggan kommer från Per Lilienberg som just hade slutat som rektor när vi började.

Vi skriver om sådant vi kommer på, ofta det vi själva är inblandade i på ena eller andra sättet. Men det händer ju annat i trakten och världen och det finns andra som kommer på saker. Skicka in bidrag! Vi publicerar allt som inte är olagligt. Texter, bilder, foton eller filmer. Inte onödigt långt om du vill bli läst eller tittad på, men vissa saker kräver utrymme.

Bulletinen går ut till alla medlemmar i Inköpsföreningen plus sådana vi kommer på. Om du inte får den regelbundet men vill ha den, kan du prenumerera. Kontakta Marcus, murkas@gmail.com.

Ryokan i Bottna del 6

Ryokan (1758-1831): Mörkt, mörkt; vid denna årstid när man sår frön är min munkdräkt isig, den torkar aldrig Jag låter de vilda växterna invadera huset jag låter murgrönan tränga igenom muren Jag har en mun, men bara för att stamma Hjärtat är visserligen fritt, men min dörr står alltid stängd Hela dagen förblir jag på min kammare ensam, sittande, med tankarna hastigt svängande Det franska ordet obscur betyder mörk eller mörker, men det kan också beteckna fattig, enkel.