in bottnabulletin #8

Notiser

Café Existens

Lördagen den 2 december 10-12
på Café Olivia

Johan Öberg inleder om en bok han just översatt:

”Jihad och döden” av Olivier Roy.

Bottna kyrka

lör 9 dec 2017 kl 18
med ljus mun

äldre musik i advent
musik- och körprogram med Bottna vokalkvartett

Café Olivia

Kafét är öppet! fredag till och med söndag med Maha och Hilal Suboh bakom disken och bland borden.

Maha kommer från Ramallah där den palestinska regeringen sitter. Hon är advokat och hade en byrå där i femton år med fokus på mänskliga rättigheter. Härom veckan ordnade hon globalfest för kvinnor tillsammans med Agneta Wingate, det kom 80 pers. Det blir nya fester, håll koll på kalendariet.

Hilal är också palestinier, deltog i intifadan mot det israeliska översitteriet, satt i fängelse mellan fjorton och sexton års ålder, kom till Sverige på egendomliga vägar, bosatte sig i USA ett antal år men bor nu med Maha i en lägenhet i Hunnebostrand. Han jobbar också åt kkv och Vägen ut! i Branneby – och är full av idéer.

Det är människor som en gärna pratar med, dessutom serverar de god mat. Fredag till söndag, som sagt.

Bärfendal

skriver vi sällan om eftersom det ligger utanför såväl Bottna som Svenneby och deras ICA-affär lades ner för länge sedan. Men huset köptes av en förening som börjar fylla det med innehåll, inte minst matserveringen Folkets kök som har öppet lunchtid, tisdagar och torsdagar 12-14 plus återkommande pubkvällar, gott och prisvärt med Ralf Heidorn. Man kan också köpa byggmaterial på Hus och Hand som har öppet på fredag eftermiddagar 15-17.

Scenkonst Gerlesborg

är igång på sin kulle med allehanda kurser och residenser, det senaste en folkhögskolekurs över lite längre tid, plus en hel del annat som musik- och berättarkaféer. Kolla kalendarierna.

Hogslätts vänboende

växer fram och blir det största hus som någonsin byggts i Gerlesborg om jag räknar rätt, men så är det också vänskap det handlar om… Det är en lång faluröd huskropp med tre utskott, det blir tretton lägenheter som Pagander bygger och inflyttning sker i maj redan. Man förundras, för några år sedan var det bara en idé som man inte trodde på.

http://hogslättsvänbo.se/