Café Olivia 9-10 december

Julens bästa tid är nu!
Startskottet gick på Jul-eko-marknaden i lördags så nu kan man äntligen ge sig hän i nostalgiska dofter, magiska kryddor och julens naturmystik!
Kom till kaféet du också och njut av grandoft, hyacinter, saffransbullar, levande ljus, vörtbröd, glögg och pepparkakor!

På tisdag står en julgransgrön granadasoppa på spisen och i den förenas det vardagliga med det exotiska i perfekt balans! (Ja, jag vet, den är inte gjord än, men det är i alla fall målet.) På onsdag blir det morotssoppa med de juliga smakerna apelsin, saffran och ingefära. Till båda sopporna serveras hembakt bröd av olika sorter (t ex vört) och det toppas med gräddig cheddar.

I kakskåpet är det lite juligare än vanligt tack vare pepparkakscheescaken med lingon, chokladkolapajen och de färska saffransbullarna. Men om du vill hålla på dig lite går det bra att ta en bit av tant Märtas hemliga mandel- och nougatkaka eller också kanske den råa blåbärscheescaken?
Lite annat smått och gott kommer också att finnas…

Varmt välkomna
önskar
Gunilla