Högläsningskväll 21 jan kl 19.15

Gustav Öberg gav på senhösten ut boken ”Efter regnet klär bergen sig i blåställ” där han berättar hur han emigrerade med sin mamma från Amerika, kom till sina morföräldrar i det fattiga Nordhalland och sedan ’pendlade’ mellan somrar i småbrukarmiljö i Frillesås och skolgång på det rika Östermalm .

Det var meningen att vi skulle få höra honom själv läsa ur boken nu på torsdag men det går tyvärr inte. Gustav gick bort på nyårsafton.
Han ville att vi ändå skulle genomföra kvällen och att jag skulle läsa ur boken – det är mig därför en stor ära att få göra detta och jag har valt att läsa kapitlet ’Mormor gick åt källa’ som ger varma glimtar av mormodern och den miljö hon och hennes familj levde i.

Boken är tillägnad Kerstin och hon kommer också att närvara under kvällen.

Det finns möjlighet att äta potatis- och purjolökssoppa och ta ett glas vin från kl 17. Kaka och kaffe/te kommer också att serveras. Vill du äta soppa får du förhandsbeställa på gunilla@lage.nu eller 0704 605 602.

Varmt välkomna
önskar
Kerstin och Gunilla