Aktiva torsdagar – Kombucha och Kefir, levande kulturer – 9 nov 2017

Höstens första medlemsträff på torsdagar innehöll en hel del kultur, natur, hälsa och smak. Joanna och Kristina pratade initierat om de levande kulturer de sköter om i sina kök. Mjölk- och vattenkefir samt kombucha. Dessa hälsosamma levande livsmedel har en lång historia som på de senaste åren spritit sig till allt fler människor som är måna om sin hälsa. Med hjälp av deras starka levande kulturer är de enligt Kristina ett av de allra bästa och enklaste sätten att hjälpa våra kroppar. Det fina med dessa kulturer (bakterier och svampar som lever i en symbios) är att de multiplicerar sig när de trivs och då enkelt kan delas för att lämna vidare till andra. Vilket också skedde under kvällen. Nu växter och bubblar det i allt fler stugor kring Bottna.

Dryckerna är levande och därmed beroende på omgivningen, hur de matas och vad de smakssätts med. Kristina hade med sig många smakprov av både vattenkefir och kombucha som alla uppskattades av de som kommit till kvällen.

Kaffe och kakor fanns och det hela kändes som en god start på föreningens aktiva torsdagar. Dock hoppas jag att det kommer några fler nästa gång, det är ett tillfälle att handla i buiken, ta en kopp att dricka och träffa andra.

/Marcus