INBJUDAN Rural Talks #2 Bottna Gerlesborg

Tid: fred 1 jun 9.30 – 16.00
Plats: Scenstudion Gerlesborg

Välkommen till en inspirerande och idéstärkande dag! Denna inbjudan går till alla, enskilda och föreningar, som har intresse av att förbättra förutsättningarna för att leva här, ta vara på det som finns här samt att göra roliga och intressanta saker på tvärs. Dagen är ett tillfälle att berätta om sin verksamhet och delta i ett samtal om aktuella behov. Samt inte minst att ta del av andras berättelser, få en bild av vad som pågår – och att ta saker vidare.

Program med reservation för ändringar

09:30 Drop-in. Kaffe finns.
10:00 Introduktion. Runda. Alla erbjuds att ge en kort och dagsaktuell rapport om sin/sin förenings/ verksamhet och dess behov just nu.
11:00 Fika.
11:20 Från frö till försörjning – eller i alla fall en bit på väg
5 minuter med Ulla Wikström Hedenberg, Skärkäll, designer av tygkollektionen Björk, Hilal Suboh, Hunnebostrand, skapare av filmprojektet LIVA Sverige, Marcus Nordgren, Hala om favabönan och skalfabriken Bönhuset.
12:00 LUNCH på Gerlesborgs Kök och Kafé (var och en betalar själv).
13:00 Marcus Nordgren och Maria Richter Simsek från förstudien Aktiva byar (aktivabyar.se), LEADER Linné, gör en presentation av sitt projekt och fortsätter förmiddagens arbete med aktualiserade behov och idéutveckling.
15:00 Fika.
15:20
-16:00
Summering.

Rural Talks är en öppen samtalsserie som pågår på flera konst- och kulturtäta ställen i regionen, bl a Uddebo och Fengersfors/Not Quite. Ett par personer därifrån får också denna inbjudan. Inititivtagare till Rural Talks är ADA, som stöder kreativa näringar i regionen på uppdrag av Business Region Göteborg. Vi här har fria händer att utforma våra samtal. Ett stort gensvar, ett väl fungerande café och en festival tillhörde det som kom fram 11 december 2017, när 33 personer samlades på Scenstudion (se dokumentation här). Nu vidgar vi inbjudan! Det går alldeles utmärkt att anmäla sig också om man inte var med sist!

Anmälan till Bottna Rural Talks #2 senast ons 23 maj till cath.g@telia.com.  Ange ev särskilda önskemål om kost. Det blir en heldag, men kniper det med tid, så meddela.

Varmt välkommen!
Catharina Göransson 073 0380838
tillsammans med Marcus Nordgren, Eva Dal Norlind och Lena Falkheden

PS Notera redan nu Rural Talks #3 12-13 sep. Då vi får besök av Moa Björnsson från kommunen Traena, en ögrupp i Nordnorge med 450 invånare, med artist in residence. Træna Foodstudio, en årlig julifestival av storformat mm.
18.30 onsd 12 sept blir det öppen föreläsning med Moa Björnson,
tors 13 sep ett förmiddagssamtal med Moa.
Se mer av Moa på Svt-play. Och läs och se mer om Træna