Fridays for Future Bovallstrand + Residenser på Gerlesborgsskolan i okt.

Klimatdemonstrationen

den 26/9 blev så lyckad att vi bestämde att göra det till en tradition. Förra veckan var uppslutningen lite klen men skam den som ger sig. Fridays for Future utanför ICA i Bovall varje fredag kl 16-17. Ta en sväng förbi påväg hem från jobbet, om du ändå tänkt handla. Eller hoppa upp ur soffan helt enkelt. Väl mött!

Malin Zander <malinzan@gmail.com>


Vernissage och Föreläsning 16 Oktober kl 18:30

Hemväg genom himlarandens kant
En utställning i Galleri Gerlesborg av höstens residenskonstnär Peter Stridsberg
16 Oktober – 17  November
Fri Entré

Peter Stridsberg har spenderat fyra veckor som gästande residenskonstnär på Gerlesborgsskolan i Bohuslän. I en utställning i Galleri Gerlesborg och en föreläsning i samband med vernissagen den 16 oktober kommer han prata om sitt konstnärskap och arbetsprocess under residensperioden. Residenset är ett resultat av det Open Call skolan utlyste tidigare under sommaren.

Redovisningskonsert fre 18/10 kl 19.00

av Musikresidens 14-19 oktober
Fri entré

UnStumm – Conversation of sound and moving image

Ett intermedialt samarbete som för samman fyra visuella konstnärer och fyra musiker från två länder. Målet är att skapa en miljö av kulturella och kreativa utbyten där ett gemensamt, komplext, transmedialt konstnärligt språk skapas och används för att förmedla och utforska händelseförlopp, texturer, kollisioner, kombinationer och attraktioner mellan det visuella och audiella och där föreställningens utrymme kommer att användas till sin fulla potential. Gruppen kommer presentera två realtidsfilmer (Echtzeitfilme) under kvällens föreställning, improviserade utifrån koncept och ramar som utarbetats tillsammans.

Klara <klara@gerlesborgsskolan.se>