Nytt i butiken – Kakor och gryn!

Säd, gryn och mjöl

Vår lokala bagare (och förhoppningsvis också snart mjölnare) Johanna har nu ordnat många nya lokala sädessorter och mjöl till butiken.

Hel kärna av enkorn, spelt (dinkel), svedjeråg.
Hel kärna av säd kan malas till färskt fullkornsmjöl, för er som har kvarn hemma. Annras går det utmärkt att experimentera med dem som ett nyttigare och betydligt miljösmartare alternativ till ris och till risotto m.m. Om de dessutom blötläggs över natten innan kokningen så blir de än nyttigare (sök på enzymet fytas och fytinsyra).
Säden kan också skållas och användas i bröd för mera fullkorn eller som matvete, i sallader etc.

Flingor av emmer o svedjeråg.

Mjöl från lögens kvarn, nytt där är siktad emmer.


Lokala kakor, äntligen!

Johanna har också försett butiken med småkakor.
Chokladsnitt, Citronsitt och Bondkakor förpackade i 100g´s påsar.  38kr/st. 
På etiketten står innehållsförteckning. Betalas i butiken som de vanliga varorna.