Torsdagssoppa – Fotouställning i Lilla galleriet

Torsdagssoppa 12 mars.

En gyllene morotssoppa med ingefära och ruccola. Bröd bakat på skållad råg, hel vete och hel havre. En röra. En koppa kaffe med en trasig kaka. Allt veganskt. Allt detta för 50 kr på torsdag! Trotsa regnet och kom
hälsar Catharina, som lagat maten och bakat brödet, som Gunnar serverar!

Som vanligt kl 17:15 – 18:45


Folk & Fä – Bilder från Altaibergen i Mongoliet

Folk & Fä är en fotoutställning med bilder från Altaibergen och staden Ölgii. Sommaren 2019 gjorde vi en resa till Altaibergen och västra Mongoliet. Vi tog oss landvägen genom Ryssland med tåg, buss och taxi till staden Ölgii.
Vi hade planerat en paddelexpedition, att ta oss ut till floden Khovds källflöden uppe i bergen och paddla tillbaka till Stan.
Väl framme i bergen och nationalparken Altai Tavan Bogd, som också utgör gräns mot Ryssland och Kina, grusades våra paddelplaner av gränsmilitären.
I Mongoliet finns nämligen ingen tradition av båtar eller av att förflytta sig på vatten, eller ens att simma… När de fick se barnen, Kian och Ilja, tyckte de att vattnet i älven var för högt och strömt för att paddlas!
Efter fruktlösa diskussioner och beskedet att, “paddlar ni så tar vi era båtar” så bestämde vi oss för att ändå ta oss till vår planerade startpunkt och vandra längs vattnet istället.
Vi fick se ett storslaget landskap befolkat av boskapsskötande nomader. Trots sitt läge i bergen, längst bort i världens mest glesbefolkade land, så långt från någon kust en kan komma, finns här ett litet myller av liv.
Djur överallt och människor som lever med och av dem.
Välkomna att ta del av bilderna från denna resa.

Vernissage 14 mars kl 12 – Lilla galleriet KKV-b
Öppettider:
14 mars 12 – 17
15 mars  12 – 17
19 mars 17 – 20

Arrangeras av Martin, Kian , Malin -Mölholm och Oskar Gustafsson
Tel 0708 753375 <martinmolholm@gmail.com>