21 juni – Galleri Gerlesborg + Gerlesborgs Konsthall – Sommarutställning + Vernissagekonsert

Söndag den 21 juni öppnar Gerlesborgs Konsthall sommarutställningen ÖGONBLICK.

Utställningen presenterar ljud, video och installation av Josefina Björk, Karolin Kent, Linnea Hansander och Benny Nemerofsky Ramsay. Speciellt för i år är att utställningen kan ses enbart utifrån konsthallens fyra fönster och på så vis är en utomhusupplevelse.

15:30 Invigning
16:00 Live-musik med Dogpark (se nedan)

I två av verken i utställningen behöver du, även på plats vid Konsthallen, använda din egen smart-phone eller surfplatta och ha med egna hörlurar. Under öppettider finns en utställningsvärd på plats utanför konsthallen som leder en visning av utställningen varje dag kl 13:00 samt kan ge information om skolans konstkurser och sen anmälan till grundutbildningen.

Vernissagen har ett max antal deltagare på 50 personer. Vi uppmanar alla som närvarar att hålla social distans och sköta god handhygien.

Utställningen står till den 9 augusti 2020.

Ta även del av utställningen online på gerlesborgskonsthall.se

Linnea Jardemark
Kulturkoordinator, Gerlesborgsskolan
linnea@gerlesborgsskolan.se


21 juni Galleri Gerlesborg

At a third glance av Joar Torbiörnsson

På grund av rådande restriktioner gällande corona-epidemin har Gelresborgsskolans konstnärsresidens istället blivit ett ”hem-residens” där konstnären erbjuds arbeta en månad hemifrån med samma ersättning som det vanliga residenset. Vårens hemresidens-konstnär Joar Torbiörnsson har under sin residensperiod arbetat med ett utforskande teckningsprojekt. I sommar visas presentationen av detta i Galleri Gerlesborgs fönster samt online på gallerigerlesborg.se

Invigning av utställningen sker utanför konsthallen i samband med öppningen av utställningen ÖGONBLICK (se tider ovan)

Utställningen står till den 9 augusti 2020


Vernissagekonsert: Dog Park

Söndagen den 21 juni, Dog Park spelar kl 16.00

Gerlesborgs Konsthall, vernissage 11-17, officiell öppning kl 15.30

Göteborgsbaserade trion Dog Park startades 2020 av Johanna Ekholm och Annika Marmén som efter år av musikutbildning, jazzskalor och långa projekt längtade in i repan, in i bruset, in i nostalgins centra. Tillsammans med Emil Blommé skapar de kärlekspop utan krusiduller med inslag av westernromantik.