Café Olivia till helgen + Växtnäring och maskmat att hämta

Olivia 19-20 september

Under lördagen och söndagen mellan 12:00 – 16:00 serveras
vegansk indisk gryta på egenodlade grönsaker och naan, med en majs- och myntasallad.
Hempressad äppelmust,
dadelbollar,
kaffe,
te!

Välkomna/ Andreas
<andreas.bodeland@gmail.com>


Mat för maskar, växter och jord

Vid skalningen av baljväxter får jag mycket skal och böndelar kvar. Detta innehåller en hel del kväve och annat som är bra för både maskar och växter. Det är det enda som jag själv använder för att gödsla i odlingarna och i växthuset. Maskarna verkar tycka om det mycket. Jag har även prövat att kompostera men det gäller att få till en bra blandning då det lätt ’bränner’ på grund av för stort näringsinnehåll. Med andra ord, om ni ska kompostera blanda med kolrika material och rör om ofta.

Nu står det många säckar med detta framför bönhuset (lokalen där jag processar baljväxterna) och jag hoppas att några är intresserade av att komma och hämta. Det är bara att lasta in, de står utanför. Hör av er om ni behöver hjälp. Lämna gärna någon säck efter er så kan jag fortsätta fylla på.

Bönhuset ligger i backen upp till Hala så ni behöver alltså inte köra upp. Det är en infart med en vit container vid sidan.
Här finns en karta: https://goo.gl/maps/a91yqqGan1pNPtTB9

Hälsningar
Marcus
0762830923 – murkas@gmail.com