Gerlesborgsskolan presenterar, idag!

Residens HEMIFRÅN: Agnes Mercedes

31 december 2020.
Dokumentation i ljud- och bild.

Gerlesborgsskolans projekt Residens HEMIFRÅN kommer att presentera ett antal tvär-estetiska samarbeten med lokal anknytning under våren 2021.
För att få en extra bra start på det nya året lägger vi upp dokumentationen av det första residenset redan idag, på nyårsafton 2020!

Klicka på länkarna nedan och se hennes två nya videoverk skapade under residensveckan!

Film #1: Agnes Mercedes cyberspacegrace
Film #2: LineDanceSing

AGNES MERCEDES  var bokad för konsert på Gerlesborgsskolan den 12e december men den tvingades ställas in pga striktare rekommendationer från FHM. Nu har hon istället genomfört ett residens hemifrån sin lägenhet i Sthlm över jul.
Residenset redovisas i form av en dokumentation som hon själv formulerar som “en liten cyberspacegrace-upplevelse, där jag blandar mina digitala skisser/heartcores till en form av collage i gränslandet mellan ljud/bild/text/musik, sinnenas samspel utifrån teknikens möjligheter”.

Läs mer om hennes arbete här: http://gerlesborgsskolan.se/residens-hemifran-agnes-mercedes/


Om projektet Residens HEMIFRÅN:

Närproducerade musik/konst-residens som initierar tvär-estetiska samarbeten med lokal anknytning. Residensen kommer även fungera som tidsdokument över konstnärliga arbeten under en pandemi och reflektera över konstnärens funktion i en tid av ovisshet och förändring.

Gerlesborgsskolans musikråd vill genom projektet kartlägga och dokumentera platsens kreativa potential som ett led av den rådande pandemins restriktioner, skapa incitament för samarbeten mellan ljudkonstnärer/musiker och visuella konstnärer. Residensen genomförs hemma hos konstnärerna och redovisas genom en filmad dokumentation bestående av två delar.