Frågor och initiativ för vår lokala mat

Kring Bottnafjordens matbord

Erfarenheter och möjligheter för lokala matsystem
Digital träff – 28 januari 2021 kl 15:00 – 17:30

Välkomna till en digital träff kallad Kring Bottnafjordens matbord som arrangeras den 28 januari mellan 15:00 – 17:30. Alla intresserade kan delta utan avgift. Programmet innehåller både erfarenheter från lokala aktörer samt presentationer av regionala och nedanstående nationella organisationer och företag som stödjer och utvecklar lokal mat och mathantverk.
Eldrimner – nationellt centrum för mathantverk
Lokalproducerat i Väst – ett resurscentrum för småskaliga livsmedelsproducenter i Västra Götaland
Bondens Skafferi Väst – råvaror från gårdar i väst

Mötet sker via Zoom och en länk kommer skickas ut när det närmar sig.

Veckan efter, den 4 februari kl 18:00 – 20:00 – Ordnas en digital träff för lokala producenter och försäljningsställen där vi delar gemensamma utmaningar och möjligheter för större samverkan för lokala livsmedel, odling, beredning och försäljning. Även detta möte sker via Zoom och en länk kommer skickas ut när det närmar sig.

Skriv gärna om ni har frågor eller synpunkter
Hälsningar
Marcus Nordgren (murkas@gmail.com)
för arbetsgruppen för Lokal matproduktion och konsumtion inom kultursystemsprojektet


REKO-ring Bottnafjorden

Nytt år betyder bl.a. nya möjligheter och nya utmaningar. Jag kommer att satsa mer på min egna verksamhet framöver och undrar om det är någon i trakten som skulle vara intresserad av att ta över den administrativa rollen till den här REKO-ringen? Jag tror det är bra att det inte är en producent som sköter den uppgiften.
Den administrativa rollen innebär att man svarar på frågor, sköter dialog producent-konsument, godkänner inlägg m.m.
Se facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/588295001712450/

Fråga gärna om man vill veta mera!

Mvh
Johanna Nylén (johanna.nylen@live.se – 0705417474)


Det dukas upp…

Snart finns möjligheten att beställa en kasse full med lokala matvaror, utvalda för bredden av smakerna som trakten bjuder. Håll ögonen öppna inför evenemanget Bottnafjorden glöder i februari. Mer information kommer!