Detta händer

Påminnelse – Samtal om bygden på onsdag!

Onsdagen 21 nov. 17:30 – 20:00 Gerlesborgsskolan

Ja det är Rural Talks med fokus på vad vi vill och kan göra här i området, men nu med fokus på hur vi kan organisera oss för att få det att ske.

Inbjudan har gått vitt och brett i trakten och förhoppningsvis kommer också andra personer och föreningar än vanligtvis. Detta är något som angår alla som på något vis är engagerad i närområdet. Just vad som definerar närområdet eller vad som upplevs som lokalt, det kommer vi förhoppnings in på under kvällen.

Lyssna på inbjudna Ulla Herlitz och Hans Arén prata om erfarenheter av lokal organisation och utveckling, få del av vad en Grön – LEA (Lokal ekonomisk analys för hållbar utveckling) är och hur det kanske kan användas av oss. Sedan ett samtal med varandra, Ulla och Hans omkring vad lokal organisation skulle kunna betyda här.

Kvällen ingår i Rural Talks Bottna / Gerlesborg och görs i samarbete med Gerlesborgsskolan. Rural Talks är en serie platsspecifika samtal som förs på kulturtäta orter i regionen på uppdrag av ADA/BusinessRegionGöteborg. Ingången i samtalen var att utifrån de aktiva kulturnäringarna se vad för behov som dessa områden hade, här i Gerlesborg / Bottna blev ett resultat att vidga samtalen och perspektiven till att omfatta platsens hela organisering och deltagande i utvecklingen.

Vid frågor eller tankar hör av er till mig
Marcus
murkas@gmail.com
076-2830923

Continue reading →


Eko-vintermarknad 15 dec.

Nu har vi ett datum för Bottnafjordens vintermarknad.
Lördagen den 15 december!

Vi ställer upp våra bord i KKV’s lokaler, bullar upp i cafét och bjuder in till värme, ljus, smaker och dofter. Kanske får vi någon som vill hålla en gryta varm utanför, kanske glögg på egen äppelmust, kanske något gemensamt pyssel, kanske en barnhörna, kanske en brinnande halmbock (med dyrköpta erfarenheter från förra gången).

Liksom tidigare så är fokus på ekologi, hantverk, lokalt, kvalité, återbruk, gemenskap. Det är något som skiljer ut vår trakt och vår marknad, så tänk gärna på det.

Om ni vill vara med på marknaden med ett bord, skriv till arr@bottnafjorden.se Det kostar 100kr/bord. Om du vill ordna något annat på marknaden så hör av dig till samma adress. Om du vill vara med och planera med inköpsförenigens marknadsgrupp så hör gärna av dig också!

Hälsningar
Marknadsgruppen

 

 

Continue reading →