Detta händer

Programkväll på Gerlesborgs Konsthall & Sommar på Branneby


FÅGLAR ÄR EN DEL AV NATUREN, SKÅDA FÅGLAR ÄR KULTUR.

Torsdag 28 juni kl 18 välkomnar vi er till en programkväll med koppling till utställningen Eftervärlden på Gerlesborgs Konsthall!

Vi möter Jan Uddén som är biolog och pedagog på Bohusläns Museum och har över 50 års erfarenhet som aktiv fältornitolog i utforskandet av Bohusläns fågelfauna. Jan Uddén kåserar kring fågelarterna som kan ses i Ylva Westerlund och Mats Adelmans verk och under kvällen görs en kortare exkursion i närområdet kring konsthallen.

Kvällen arrangeras i samarbete med Bohusläns Museum.
Fri entré!

Utställningen Eftervärlden – Det postindustriella landskapets naturgeografiska förutsättningar av Ylva Westerlund och Mats Adelman pågår i Gerlesborgs Konsthall t o m 5 augusti 2018. Öppettider: Tisdag – lördag kl 11-17.


RUNDVANDRING I TRÄDGÅRDEN & ODLINGARNA

Vår kunniga trädgårdspersonal visar dej runt i trädgården.

De guidar genom odlingarna och berättar om den gröna vägen från jord till bord! Efteråt kan du slå dej ned i den prunkande besöksträdgården  eller i vårt mysiga växthus/kafé och njuta av en kopp kaffe/te med hembakt kaka.

Vi erbjuder tre tillfällen under högsommaren

  •   Tis 10 juli kl 13-14 Ann-Marie Mattsson, trädgårdsansvarig.
  •    Tis 24 juli kl 13-14 Joakim Isenheim, trädgårdsmästare.
  •    Tis 7 augusti kl 13-14 Marie Porali, trädgårdsmästare.

Pris:  100 kr

Betalning: kontant eller swich
Anmäl dej gärna på sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser

Branneby KulturTrädgård
En levande mötesplats för bildning och skaparlust!
Varmt välkomna!

Följ oss på Facebook: Vägen Ut Branneby
Adress: Branneby Gamla Skola, 457 43  Fjällbacka

 

 

Continue reading →


EkoVårmarknad 26 maj 2018

Vår och sommar, allt på en gång!

Under några år har vi på våren haft plantbytarträffar här i trakten. Där har det bytts, sålts och köpts uppdragna växter som kanske inte riktigt fått plats där hemma, samt sticklingar, krukväxter, frön och knölar. Nu känner vi för att bredda och göra en liten vårmarknad där vi bjuder in bredare och där även annat som hör våren till får plats. Tänk bra saker, återbruk, eko, lokalt, gott, kul, meningsfullt.

Marknaden hålls på planen utanför KKV. Cafét håller öppet med Hannah och Benjamin bakom kakor och koppar.

Detta blir dock inte så stort och arrangerat som våra skörde- och julmarknader. Vi själva vill hinna vara med så arbetet kommer istället fördelas på alla oss som deltar. Alla ställer tex. själva upp bordsskivor, hittar sin plats samt plockar ihop och städar undan efteråt. Vid hällregn så hjälps vi åt och ställer vi in borden och fortsätter inomhus..

Ingen anmälan behövs men vi tar gärna emot ett epost så vi har en aning om hur många vi blir. Skriv till: arr@bottnafjorden.se Inga avgifter tas ut för bordshyra etc. Annons kommer i Veckovis.

Dagen är Lördagen 26 maj och vi börjar kl 11 och slutar 15. Därefter tänder vi grillarna för en grillknytis tillsammans. Ta med något att grilla och gärna lite kol/ved/grill!

Marknaden sker i samarbete mellan Bottnafjordens inköpsförening och KKV-B

Continue reading →