Norsk lax i blåsväder – se filmen om den giftiga, odlade laxen på www.vaken.se

Hem Forum Bottnafjordens forum Aktuellt – omvärld Norsk lax i blåsväder – se filmen om den giftiga, odlade laxen på www.vaken.se

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1429
  ProfilbildGunilla Rahm
  Deltagare

  Är odlad lax från Norge farlig att äta? Enligt dokumentären, Generique poisson: Elevage en eaux troubles som gjordes av France 2, är den det. Dokumentären stoppades från att visas på SVT men du kan nu se hela filmen på Vaken.se och läsa mer om den obekväma sanningen bakom den norskodlade grannen och odlad fisk.

  Norge började med laxodling redan på 1970-talet och är i dag en massindustri som producerar över en miljard ton fisk till 97 länder världen över. Norsk laxodling hade en sammanlagd vinst på nästan 30 miljarder kronor bara mellan åren 1998-2012 men nu slår journalister, forskare, läkare och experter larm om innehållet i fisken.

  — Det farligaste du kan äta, säger miljöaktivisten Kurt Oddekalv i den franska dokumentären som SVT stoppade.

  Länk till filmen: http://www.vaken.se/norsk-lax-i-blasvader/

  #1455
  ProfilbildKerstin Holmer
  Deltagare

  Så bra Gunilla!

  #1472
  ProfilbildJohan Kahlman
  Deltagare

  just den filmen har fått stor kritik för avsaknad av källkritik och att konsekvent redovisa en sida i frågan i form av fakta och åsikter samt skaparnas ovilja att bemöta kritik. sedan är ju just vaken.se en ökänd konspirationsteoretisk sajt vilket kanske kan göra att man bör betrakta materialet med viss skepsis. därmed är det inte sagt att det finns stora problem med odlad lax i allmänhet och från norge i synnerhet med födospill, övergödning, genetisk degenerering av vilda stammar samt suspekta tillsatser i köttet.

  /johan

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Kommentarer ej möjliga