Om att ta tillvara ull som annars kastas

Hem Forum Bottnafjordens forum Erbjudes Om att ta tillvara ull som annars kastas

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1163
  ProfilbildKerstin Holmer
  Deltagare

  Det finns många får i vårt landskap o det mesta av ullen kastas då fåren ska klippas varje år för att må bra. Ull är ett fantastiskt material -brinner dåligt -isolerar bra är dessutom luftrenande då fibrerna binder ämnen i luften som vi annars andas in-det är formbart o borde kunna användas mer o jag har därför ordnat en tovningsverkstad för experimenterande-då jag tänkt att tovningsmetoden skulle kunna inspirera flera att göra användbara vackra föremål av ull. Jag har hållit på ett par år o är fortfarande fascinerad av ullfibrernas olika egenskaper o möjligheter men jag saknar utbyte av tankar o idéer med likasinnade. Min verkstad ligger i den gamla Icaaffären I Bärfendal som just nu har stora utvecklingsmöjligheter-tror jag då några unga handlingskraftiga har köpt den o ska utveckla kunskap om byggnadsvård bl.a.
  Jag välkomnar alla som vill dela mitt intresse. Jag ger inga kurser men jag delar de kunskaper o de fårullskontakter jag fått-
  I mitt intresse för fibrer ingår också lin o jag har odlat o rötat o tänker fortsätta med bråkning häckling o se om man kan kombinera ull o lin till något.
  Så om det låter lockande för någon så låt mej veta.
  16 januari 2015

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Kommentarer ej möjliga