in bottnabulletin #7

Grönsaker på inköpsföreningen!

Bottnafjordens inköpsförening har mat, möten, möjligheter med mera som sitt motto. En av möjligheterna har varit att sälja lokalt producerad mat. Det har varit lamm från Valön och rapsolja från Bärby till exempel och ibland även grönsaker.

I höstas drev Marie Porali och Marcus Nordgren projektet “lokalt odlad mat” med stöd från VG-regionen. De kontaktade de flesta av traktens giftfria grönsaksodlare och resultatet av detta ska märkas i butiken – grönsaker efter säsong alla torsdagar! Föreningen köper av odlarna och säljer till medlemmarna. Det blir nyttiga saker odlade med omsorg och inte överdrivet dyra. Men de måste få kosta. Maten blir billigast med stordrift – men till ett högt pris för miljö och näringsinnehåll. Du handlar hos inköpsföreningen, stödjer lokala odlare och främjar din egen hälsa. Tre goda ting.

Information om vilka grönsaker som kommer in i butiken sänds ut till medlemarna kontinuerligt.

Förhoppningsvis ska det inte heller bli något svinn – allt överblivet kan bli soppa och annat ätbart till söndagen på café Olivia!