in bottnabulletin #10

Notiser och frågor

Arbetet med Bottna Inn går vidare och det ser fint ut när man kör förbi. Där finns något som puttrar. Villorna i mexitegel intill Akvarellen B&b har fått ny ägare som jag träffat, de är här för Gerlesborgs skull och håller på att bygga om, de har två hus kvar och en avröjd husgrund efter branden.

I Hogane skola kan man lära sig yoga på måndagar med Carina Paulsson och Qi Gong på tisdagar med Gudrun Gylling: Eller om yogan med Mia Khyana passar bättre på fredagar i Hogarneskolan och torsdagar Bottna Inn. På torsdagar kan man dansa Balkandans med Nadja Gustavsson, om man inte studerar Platon med Gunnar Bäck eller går på musik som den 13/9 på Scenstudion (– ska vi ha nånslags samordning? – eller det måste förstås krocka, vi är för många som håller på att ordna saker? – eller kan det finnas en arrangörens kalender som gäller allting i trakten, inklusive puben i Bottna hembygdsgård den 28/9 och Folktes kök med mat och pubar i Bärfendal?)

(och glöm inte vernissagerna på Gerlesborgsskolan och deras onsdagsföreläsningar)

Utställningen “Att låta det obetydliga tala” på Lokstallet är öppen t o m den 9/9. Där finns bland annat en serie självporträtt av den store konstnären Erland Brand som alla borde se. Om man ändå åker norrut, kan man fortsätta en liten bit in i Norge och Galleri F 15 i Moss med verk av Anish Kapoor, en av världens mest kända konstnärer på 90 minuters körväg från oss, man förstår varför han är berömd när man ser hans verk, fortsätter hela september.

En annan fråga är vad alla håller på med… jag vet en som lever på att göra musikappar, någon gång ska jag ta reda på vad som menas med det. Vad håller ni andra på med? Vad är viktigt förutom klimatet och planetens framtid? Vad borde vi tänka på? Hur går det med hagmarkerna som håller på att återskapas med boskapens hjälp? Och hur går det med Virtual Reality när Martin studerar manus för film? Och så vidare, som de gör i Tillsammansodlingen och ursäkta vitsen.

Ja världen är full av obesvarade frågor men några svar som leder till ytterligare frågor ges också fortsättningsvis i denna bulletin.