in bottnabulletin #10

Ny höst, ny bulletin

Det knatar på. Scenkonst Gerlesborg blir folkhögskolekurs. Vägen ut! i Branneby lagar mat i Gerlesborgsskolan, säljer grönsakslådor i Inköpsföreningen och håller kafé i sin trädgård. Man kan lära sig balkandans, yoga, Qi Gong och klassisk filosofi. Förutom det som är den traditionella grunden här, konstskolan och kollektivverkstaden – där det just nu är utställning från Rorke’s Drift i Sydafrika och i fredags hörde vi en världsröst, en makalös sångare som kom hit med utställarna. Man kan vara glad för globaliseringen. Och för äppelodlarna på Hala och hos Kauppi, förhoppningsvis blir det äppelmust och cider till Inköpsföreningen. Mötena som hålls och påminner om att vi är del av en världsomspännande rörelse för att rädda klimat och planet.

Och såklart allt annat som händer i denna vackra del av världen som står inför stora lovande ytterligare möjligheter de närmaste åren. Vi har fått en ny stor jordägare med känsla för just denna bygd, läs mer härintill.

Och magasinen på Gerlesborg… miljön bredvid skolan står troligen inför stora förändringar och de kan bli mycket bra, men ännu är inget avgjort… vi önskar: bygg upp ett kunskapscentrum inför den nödvändiga klimatomställningen! och ta tillvara alla våra resurser, snickerier, konstnärskap, jordbruk och boskapsskötsel, utlänningar… Det kräver mycket arbete och gott samarbete och mycket pengar, men om det har varit möjligt att åstadkomma ett centrum för scenkonst, ett par ekobyar och ett vänboende – är det heller ingen omöjlighet att ta vara på de klassiska magasinen och ge dem nytt innehåll.

Det är spännande att leva och på söndag är det val. Glöm inte att rösta