in bottnabulletin #11

Café Olivia – visioner och vägar vidare

En av vår trakts självklara mötesplatser är Café Olivia på KKV-b. Genom åren har det varit en plats för möjligheter, möten, samtal, fest och fika. Ett rum att få vara kreativ och pröva idéer (och recept) inför öppen ridå.

Åren har dock satt sina spår, en del är vackra spår av liv, annat är hög tid att bättra på, rusta upp och förbättra. Det finns stora idéer (isolera uteplatsen för att skapa mer utrymme), mellanstora (göra om disken, öppna dörren in till toaletterna, byta golv) och små (spackla, måla, sätta igen dörren till stensalen).

Vissa av dessa saker har redan skett, väggar spacklats, lister målats, överflödiga hyllor monterats ner och de andra torkats av.

Detta har skett i den cafégrupp som nu finns i inköpsföreningen och som gärna tar emot fler engagerade. Vi ser till att cafét hålls i ordning och drar upp planer för framtida förändringar… men det räcker nog inte. Vi skulle också gärna se att alla ni som vill och kan göra något för denna viktiga plats kommer med i samtalet. Idéer finns tex. för att crowdfunda (insamling av pengar och/eller material).

Hör av er till Marcus murkas@gmail.com eller  Jeanette janetkarlsson@gmail.com