in bottnabulletin #14

För fjortonde gången

kommer Bottna bulletin ut i sin digitala form. Alla tidigare nummer ligger på knapptrycks avstånd – du kan följa Ryokans öden från början, backa dig igenom Bottnafjordens ordvändningar eller se hur några människors stund på jorden gestaltat sig.

Och livet går vidare! Nyss var det höstmarknad på KKV med grönsaker, fårfällar, keramik och osedvanligt mycket annat. Ett nytt kultursystem ska förhoppningsvis leda till en cykelstig, äntligen, mellan norr och söder om Bottnafjorden och som vanligt är det konst och scenkonst och musik mitt bland de bländande röda och gula löven i Bottna och Gerlesborg.

Det är höst, tid för kurande i alla skymningar, att smälta och tänka över allt det som året gett. Och att ta nya initiativ för vår gemensamma framtid i Bottna och världen – en del sådana finns med i denna bulletin. Gör ett uttag ur Bottna idébank! Eller skriv om det vi missat! Ett nytt nummer kommer nog strax efter nyår.

/ Gunnar Bäck