in bottnabulletin #17

Inledning #17

Välkommen till Bottna Bulletin, det är sjuttonde numret! skrivet mitt i pandemin när man fortfarande inte riktigt förstår hur det går, mer än att det dör lite färre nu än i april och att det nog drar ut i hösten också. Det är konstiga tider med denna smitta smygande runt det sociala livet. Emellertid kommer vi väl tillbaka till vardagen igen och vi har ett beslut som inte blir lätt för Miljöpartiet och regeringen – Preemraffs utbyggnad påminner om hur vi beslutade avveckla kärnkraften “med förnuft” vilket betydde “om femtio år ungefär”. Det tycks väldigt svårt att förstå att det handlar om att sluta bränna fossilt bränsle, inte bränna lite mindre. Sol, vind och vatten.

Den noggranne läsare undrar kanske vart nr 16 av bulletinen tog vägen. På det kan vi svara att den ligger i de flesta hem där det finns medlemmar Inköpsföreningen, den är nämligen jubileumsskrift om Bottnafjordens inköpsförening. Alla medlemmar i föreningen får ett ex. som finns i butiken. För andra kostar det femtio kronor + ev porto (ca 50kr). Kontakta Lena Falkheden lena.falkheden@gmail.com

och god läsning!